Til innholdet

Fakta og annen informasjon om Rennebu

Rennebu er en trivelig og optimistisk innlandskommune med lyst til å skape noe sammen, og med stor tro på framtida!

”Rennebu – et godt sted å være” er slagordet til Rennebu. Og slik er det. I overkant av 2 500 innbyggere og 1 800 hytteeiere er stolte av bygda vår. Storslått natur og vakkert kulturlandskap gir ro for sjelen og inspirasjon til jobb og fritid. Laksefiske i Orkla, ørretfiske i små og store fiskevann, turterreng for alle; lettgått for hele familien, krevende for dem som søker utfordringer. Ski, bortover og nedover, jakt på småvilt og storvilt. Multe og sopp, spennende barneturer i Barnas Naturverden. Rennebu er et eldorado for de som er glade i naturopplevelser.

Gammel bygdekultur holdes i hevd, dyktige håndverkere tilbyr sine tjenester basert på tradisjonelt håndverk. Fastboende og hytteeiere vet å benytte seg av bygdesmeden, av det lokale kjøkken- snekkeriet eller av den lokale dørfabrikken. Tømrere, rørleggere, elektrikere, hyttebyggere – alle viderefører de Rennebus stolte håndverkstradisjoner.

Rennebu er en såkalt kraftkommune. Bygda huser store kraftverk som forsyner store deler av Midt-Norge med elektrisitet. I vår tid er det småkraftverk som bygges ut. Snart produserer småkraftverkene i Rennebu alene nok strøm til å dekke bygdas totale strømbehov.

Landbruket er den dominerende næringen i Rennebu. Sysselsettingen for øvrig domineres av bygg- og håndverk, samt offentlig virksomhet. I Trollheimen er det reindrift.

Bygdesenteret i Rennebu er Berkåk, som ligger bare en times kjøring fra Trondheim. Til Orkanger er kjøretiden også en time. Flere bedrifter har valgt lokalisering på Berkåk på grunn av de gode kommunikasjonene (E6, Rv 3, fylkesvei 700, jernbane). At det er lav arbeidsgiver avgift på bare 6,4 % er også attraktiv for bedrifter.

Fra Rennebu kirke som ligger i grenda Voll er det 10 mil til Nidarosdomen. Mange ønsker å gå de siste ti milene av Pilgrimsleden, som altså starter ved Voll kirke.

Deler du brønn med naboen?

Nå skal alle små vannforsyningssystem registreres

Godt inntrykk av Rennebu kommune

Fylkesmann Jørn Krog synes at Rennebu kommune har orden i de fleste ”sysakene”, og har god kompetanse og god kapasitet.

Informasjon om feiing og tilsyn av fritidsbolig

Etter innføring av nye forskrifter vil alle fritidsboliger i Norge ha et krav om feiing og tilsyn.

Vellykket safari!

Nettverket for reiseliv var den 3. november på bygdasafari i egen kommune

Vinnere av fotokonkurransen

Vi har hatt en fotokonkurranse gående i høst og vinnerbildene er kåret

Publisert: 16. mars 2009 ▪ Sist endret: 19. november 2013
Rennebus 5 fortrinn

1. Kun 6,4% arbeidsgiveravgift
2. Stor satsing på barnehager og skoler
3. Godt utbygd helse- og sosialtjeneste
4. Flotte boligområder
5. Én times kjøring fra Trondheim kommune