Til innholdet

Pilegrimsleden

I PILEGRIMENES FOTSPOR - Vandring til ettertanke

Rennebu kommune_pilegrimsvandring

Hele 42 kilometer av pilegrimsleden går gjennom Rennebu. Leden følger i hovedsak den gamle kongeveien gjennom kommunen.

Ved grensa mellom Oppdal og Rennebu står ei opplysningstavle med nyttig informasjon for veien videre. Det finnes også en del informasjonskasser under veis med opplysninger om kulturminner, natur og annet som kan være av interesse.

Den opprinnelige pilegrimsleden krysser Orkla et stykke nedenfor Berkåk sentrum for så å fortsette oppover mot gamle Sliper gård og Olavskleiva. Her kan man se tydelige formasjoner i fjellet som i følge legenden skal stamme fra St. Olav sin hest da han red gjennom bygda. Dette er kanskje den mest spektakulære delen av leden i Rennebu, men også den mest strabasiøse. Vi har derfor lagt til rette for en alternativ og lettere vandring på vestsiden av elva, med tanke på vandrere som ikke er så motivert for stigninger.

Det er flere overnattingssteder underveis. Vi anbefaler å gå inn på www.pilegrimsleden.no . Her finnes kart, opplysninger om kulturminner, samt informasjon om de enkelte overnattingsstedene. Det kan også være aktuelt å gå inn på www.dovrefjell.pilegrimsleden.no. I Rennebu er det også satt opp en del gapahuker tilknyttet leden slik at pilegrimsvandrerne kan få krype inn under tak om det trengs.

Fra den unike Rennebu gamle Y-kirka på Voll er det 101 km til Nidaros. Traseen derfra er særlig attraktiv for vandrere som ønsker å gå de siste 10 milene inn til Trondheim.

Infosenteret på museumsbutikken ”Gammelbua” på Voll tilbyr omvisning i 1600-tallskirka. Tilbudet vil være tilgjengelig fra 30. juni til 17. august. Her kan besøkende få informasjon om leden og bygda. Det er også muligheter for enkel servering, samt dusj for de som måtte ha behov for det.

Vi ønsker alle fra fjern og nær en riktig god tur etter pilegrimsleden i Rennebu!

Pilegrimsutvalget i Rennebu

Film om Rennebu kirke og Pilegrimsleden

Se den flotte kirka og hør historien om den

"Trailhead Berkåk"- De siste 100 km til Nidaros (the last 100 km to Nidaros Cathedral - Trondheim)

En vandring langs Gudbrandsdalsleden fra Berkåk og de siste 100 km til Nidaros kvalifiserer til Olavsbrevet ved ankomst Pilegrimsgården i Trondheim

Pilgrimsforeninga i Rennebu

Kontakt oss hvis du lurer på noe i forbindelse med pilgrimsvandringen.

Publisert: 30. april 2012 ▪ Sist endret: 24. april 2014