Stor kulturhelg gjennomført i Rennebu

To travle dager med først barnas, så ungdommens, kulturmønstring ble gjennomført i helga.

Etter intense forberedelser og lange lydprøver munnet det hele ut i to feiende flotte konserter på henholdsvis lørdag og søndag. I tillegg var det med en kunstutstilling med elevarbeider fra kulturskolen. To av disse elevene stilte også med sine kunstverk til UKM.

I tillegg til alle ungdommene som deltok på scenen og som billedkunstnere, var ei stor gruppe engasjert med å kjøre lyd og lys, som crew på scenen og med å filme under arrangementet.

Juryen for UKM, som i år besto av svært profesjonelle folk, skrøt av nivået på årets deltakere. Som jury skal man ta hensyn til flere faktorer som; originalitet, kreativitet formidlingsevne, tekniske ferdigheter, sceneframføring og kvalitet i forhold til forutsetninger. Enkelt ble det ikke for juryen denne gangen heller, men disse ble tatt ut til å representere Rennebu på fylkesmønstring i april:

• Ragnhild Hoel  (sang) 15 år
  • Gruppa Jatsi bestående av Ingrid Skjerve (vokal), Ingrid Stuen (saksogon), Maren Gunnes (vokal), Sigrid Ytterhus Haugset (piano) alle 15 år
  • Ingrid Skjerve (vokal) og Lars Ingebrigt Olsson Rokkones (piano) begge 16 år
  • Rockegruppa LODI med Anders Olsen (bassgitar og vokal), Markus Nyberg (gitar og vokal), Petter Olsen (slagverk), Terje Løfshus (vokalist og gitar) alle 17 år
  • Alexandru Gros Grindvoll (sang og keuboard) 13 år
  • Marcus Karlsen med bilde 15 år

Etter innslagene ble Astrid Smeplass, som for øvrig var medlem i årets jury, tildelt utmerkelsen  ”Årets Rennbygg”. Astrid kvitterte med vakker sang.

Kulturskolerektor Arnstein Solem fikk også sin velfortjente takk som rektor i Rennebu kulturskole gjennom 5 år. Kulturskolens elever og lærere gjorde stas på han. Video kan du se på Rennebu kommunes facebookside.

All ære til kulturskolen i Rennebu som har lagt grunnlaget for to eventyrlige dager!

Ragnhild Hoel
Gruppa Reason
Marit Ingul Rønning (vokal)og Ragnhild Kvam
Lars Ingebrigt Olsson Rokkones og Ingrid Skjerve