Til innholdet

Voll

Rennebu kommune Vollagrenda

Voll ligger idyllisk til i hjertet av Rennebu på østsiden Orkla, en av landets beste lakseelver. Vollagrenda er ei jordbruksbygd med fjellet Skruen på den ene siden og Liabakkene på den andre. Her har man alt man trenger både som liten og stor, som for eksempel barnehage, barneskole, omsorgsboliger og butikk med postkontor. Det gode samholdet og det gode bomijøet i bygda gjør at Voll er et trygt og godt sted å vokse opp. Her er alle kjentfolk, og kaffekroken på Bua (butikken) fungerer som et naturlig samlingspunkt i hverdagen.

Rennebu hovedkirke, som ligger på Voll, ble bygd i 1669, og er dermed den eldste av landets fem Y-kirker. I europeisk tradisjon er de siste 100km av en pilgrimsvandring de viktigste, og de siste 100km av Olavsleden mellom Oslo og Trondheim starter nettopp på Voll. Startpunktet er markert med en bauta utenfor kirken.

Fra Voll er ikke veien lang til fjells. Mange fine fiskevann, gode jaktmuligheter og turer som passer for alle, gjør for eksempel Hurundsjøen til et yndet utgangspunkt for turer. Ved Hurundsjøen er det satt opp gapahuk som passer perfekt for barnefamilier å overnatte i, eller man kan ta svært fine turer i Ilfjellområdet eller opp på Skruen. På en klar dag er utsikten over Vollagrenda, Trollheimen og Forolhogna absolutt verdt å få med seg!

Publisert: 8. juli 2011 ▪ Sist endret: 21. august 2017
Leder

Alf Gunnes

Tlf. 926 09 778 

Tilflyttervert