Vakttelefon
469 08 640
Kontakt
Avdelingsleder
Annika Haugen
annika.haugen@rennebu.kommune.no
908 72 449
Sekretær
Mona Wiggen
mona.wiggen@rennebu.kommune.no
917 44 441
Tilsynslege Hans Erik Røsten - tirsdag kl. 08.30 - 14.00 og fredag kl. 08.00 - 09.00.
Besøksrutiner ved sykehjemmet og omsorgsboliger under koronapandemien
Om sykehjemmet
Rennebu sykehjem er en del av Rennebu helsesenter på Berkåk. Her jobber de ansatte i tverrfaglige team sammen med pasientene. Alle tjenester vi tilbyr vil til enhver tid bli vurdert individuelt.
Tilbud
Korttidsopphold
- Vurderingsopphold: kartlegging av funksjonsnivå, vurdering og avklaring ved uklare tilstander, funksjonstap, lindrende- og terminal pleie. Døgnpris.
- Rehabiliteringsopphold: forutsetter at det foreligger potensiale og motivasjon for rehabilitering, samt at pasient kan samarbeide om kartlegging, oppfølging og opptrening etter operasjon, sykdom eller skade. Døgnpris.
- Avlastningsopphold: forutsetter at omsorgsperson med særlig tyngende omsorgsoppgave har behov for avlastning. Innebærer ikke legetilsyn eller behandling. Medisiner og medisinske forbruksvarer må medbringes. Gratis.
- Dagopphold: kan tilbys ved påkommende behov og når pasienten har behov for kontinuerlig tilsyn. Døgnpris.
Langtidsopphold
For personer som på grunn av varig redusert helse- og funksjonsnedsettelse trenger døgnkontinuerlig pleie og omsorg eller ikke lenger kan nyttiggjøre seg tjenester som kommunen tilbyr hjemme. Det beregnes egenandel i eget vedtak.
Les mer om rettigheter til langtidsopphold
Søknad/ saksbehandling
En helhetlig vurdering ut i fra brukerens behov for pleie og omsorg gjøres i hovedsak i kommunens inntaksteam. Kontakt avdelingssykepleier på sykehjemmet hvis du har spørsmål om søknad.
Kriterier for tildeling
Hovedkriteriet er at langtidsopphold i sykehjem tildeles personer med behov for døgnkontinuerlig oppfølging av medisinsk behandling, pleie og tilsyn som ikke krever sykehusinnleggelse, men hvor hjelpebehovet er uforutsigbart og ikke kan tidfestes.
Andre kriterier som skal vektlegges ved vurdering for tildeling er:
Personer som har behov for langvarige helse- og omsorgstjenester gjennom hele døgnet, der andre aktuelle tjenester har vært forsøkt uten å dekke nødvendig og forsvarlig behov for helse- og omsorgstjeneste.
- Personer som har behov for langvarige helse- og omsorgstjenester gjennom hele døgnet, der andre aktuelle tjenester har vært forsøkt uten å dekke nødvendig og forsvarlig behov for helse- og omsorgstjeneste.
- Langtidsplass skal i hovedsak benyttes for personer over 67 år.
- Personer med hjelpebehov der nødvendig kompetanse og utstyr for å sikre helseoppfølging og behandlinger kun kan gis i sykehjem.
- Personer i livets sluttfase med behov for tilsyn og omsorg gjennom hele døgnet.
- Personer med langtkommen demenslidelse som har behov for kontinuerlig oppfølgning, skjerming og omsorg gjennom hele døgnet.
Personer som bor hjemme med behov for mer enn 25 timebaserte tjenester i hjemmet pr uke, der behovet for tjenester kan tidfestes, kan vurderes for langtidsplass.
Søke sykehjemsplass
Tildeling av langtidsopphold skjer på bakgrunn av helseopplysninger, søknad og vurdering av individuelle behov. På bakgrunn av dette fattes det enkeltvedtak. Søknadsskjema finnes elektronisk på kommunens egen hjemmeside og på omsorgskontoret ved Helsesenteret. Søknad sendes til omsorgskontoret, som registrerer og forbereder søknaden for behandling i kommunens inntaksteam.
Du kan sende oss søknadsskjemaet trygt og sikkert via eDialog