Fagansvarlig skog, utmark og miljø
Ståle Solem
stale.solem@rennebu.kommune.no
416 01 342
Rovviltforvaltning
Bjørn, ulv, gaupe, jerv og kongeørn regnes som rovvilt. Rennebu kommune tilhører rovviltnemda region 6. Det er Statsforvalteren i Trøndelag som er sekretariat for nemnda.
Forvaltningsplan for rovvilt i region 6
Akutt skade
Oppstår det akutt skade ring 93060221, som er Statsforvalteren sin vakttelefon. Kan ringes ved påskyting/felling av rovvilt og for å søke om akutte forebyggende tiltak eller skadefelling.
Rovviltkontakter (SNO)
Ved mistanke om rovviltskade skal dyret/kadaveret undersøkes av rovviltkontakt.
Håvard Rønning - 482 12 691
Steinar Rikstad - 908 32 270
Rovviltansvarlig i Trøndelag er Frode Aalbu - 468 99 505
I Rennebu er det laget egen beredskapsplan for beitedyr ved rovdyrsituasjon
Kortversjon av beredskapsplanen
Klima og miljødepartementet og landbruksdepartementet har utarbeidet informasjon og veiledning for de som har mistet dyr til rovvilt samt en oversikt over økonomiske ordninger.
Mer informasjon om rovvilt og saksbehandling
Hvor kan jeg rapportere spor og sportegn av store rovdyr?
Har du sett store rovdyr eller spor og tegn etter noen av disse?
Gå inn på http://www.skandobs.no og bli rapportør.
Her kan alle registrere observasjoner av spor, sportegn og synsobservasjoner av store rovdyr i Norge og Sverige. Økt innrapportering av observasjoner vil bidra til økt kunnskap om forekomst og utbredelse av disse artene. Observasjonene som legges inn her vil være tilgjengelig på nett for brukere av tjenesten.
Hvor finner jeg informasjon om skadesituasjoner?
Informasjon om alle sau og rein som er drept av rovvilt, i tillegg til alle store rovdyr som er registrert døde, er tilgjengelig for alle i Rovbase. Her kan alle gå inn og se hvor det har vært ulike skadesituasjoner.
Fylkesmannen og Miljødirektoratet gir fortløpende informasjon om pågående skadesituasjoner.
Skadefellingslag
Rennebu kommune har et organisert samarbeid med andre kommuner om effektiv skadefelling av bjørn, ulv, jerv og gaupe i Trøndelag. I de samarbeidende kommunene er det etablert lokale skadefellingslag med en fellingsleder. Det lokale skadefellingslaget er underlagt en fellingsleder. Fellingsleder er bindeleddet mellom kommunen og det lokale fellingslaget.