Du er her: Hjem / skal du bygge

Innhold

    Skal du bygge, rive eller endre?

    Byggesaksbehandler
    Else Grete Vagnild
    else.vagnild@rennebu.kommune.no
    901 95 809

    Byggesaksbehandler
    Thiri Tun Han
    thiri.han@rennebu.kommune.no
    907 39 359

    Telefon - og besøkstid mandag, onsdag, torsdag og fredag kl. 09.00-14.00.

    Tirsdager er det kun saksbehandling og stengt for publikum.

    Bestill tid hos saksbehandler her

    Bygg uten å søke

    Enkelte bygg som garasje, bod eller en annen bygning under 50 m2 kan du under noen forutsetninger bygge uten å søke.

    Finn svaret i fra Direktoratet for byggkvalitet

    Det er mye du kan bygge eller sett opp på egen tomt eller i eget hus uten at du behøver å søke om det. Selv om du ikke trenger å søke om byggetillatelse, må du sjekke om det som skal gjøres er i tråd med arealplaner, reglene i plan- og bygningsloven og annen offentligrettslig lovgivning som veglov, jernbanelov osv. Det er ditt ansvar å sjekke at det ikke bygges over ledninger i grunnen.

     

    For byggearbeider som er unntatt søknadsplikt er det ikke krav om å sende formelt nabovarsel. Byggesakskontoret vil heller ikke fatte vedtak som naboer kan klage på i disse sakene.

     

    Forutsetninger for unntak

    For at byggetiltaket skal være unntatt søknadsplikt, må noen forutsetninger være oppfylt: 

    • Bestemmelser som følger av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan, reguleringsplan eller bebyggelsesplan gjelder selv om byggeprosjektet i utgangspunktet er unntatt fra saksbehandlingsreglene.

    Et eksempel på dette kan være at reguleringsplanen i området du bor sier at det ikke skal være levegger. Da må du søke om dispensasjon fra reguleringsplanen, selv om at leveggen i seg selv er unntatt søknadsplikt.

    Informasjon om planstatusen på din eiendom finner du i vår kartløsning. Søk opp din eiendom, huk av for arealplaner og trykk på eiendommen. Planinformasjon dukker opp til høyre for kartet.

    • Selv om tiltakene er unntatt fra saksbehandlingsreglene, må de tilfredsstille plan- og bygningsloven og forskriftene som hører til. Tiltakene må heller ikke komme i konflikt med annet regelverk.

    Et byggverk kan for eksempel ikke plasseres slik at risikoen for brannspredning mellom bebyggelse øker.

     

    Her finner du veiviser

     

    Meld fra til kommunen når bygget er ferdig

     

    Byggesakskontoret kan hjelpe deg

    Det kan være vanskelig å tolke krav og regler knyttet til et byggeprosjekt. Vi kan derfor hjelpe deg med å vurdere søknadsplikten ved det du skal bygge. Ta kontakt hvis du har spørsmål.

     

    Hvor stort kan du bygge?

    Finn svaret i veiviser fra Direktoratet for byggkvalitet

    I veiviseren får du hjelp til å beregne:

    • Bruksareal - BRA
    • Prosent eller antall kvadratmeter BRA - %-BRA
    • Bebygd areal - BYA. Se etter prosent BYA eller antall kvadratmeter BYA
    • Tillatt bruksareal - T-BRA
    • Tomteutnyttelse - TU
    • Prosent tomteutnyttelse - %-TU

    Her finner du veiviseren

    Før du bruker veiviseren må du avklare planstatusen for eiendommen din. Dette får du avklart i vår kartløsning. Søk opp din eiendom, huk av for arealplaner og trykk på eiendommen. Planinformasjon dukker opp til høyre for kartet.

    • Er eiendommen regulert?
      Hvis det finnes en reguleringsplan så er eiendommen regulert.

    • Står det noe om tillatt grad av utnytting i reguleringsplanen eller kommuneplanen? Merk! Dette må være oppgitt som en av følgende: 
    • BYA eller %BYA
    • BRA eller %BRA
    • %TU
    • T-BRA
      Hvis dette mangler kan du ikke bruke veiviseren.
    • Hvor stor er eiendommen? Dette kan man også få svar på i vår kartløsning. Søk opp eiendommen, du finner da areal på høyre side av kartet. Det er også mulig å finne arealet på: www.seeiendom.no.

     

    Hvordan lage en søknad?

    Denne informasjonen er tilpasset søknad om tiltak uten ansvarsrett, dvs. der du som privatperson selv står ansvarlig for arbeidet, men kan også være et godt utgangspunkt for mer kompliserte søknader.

    Hvordan lage en byggesøknad

    Når du har jobbet deg igjennom punktene under så vil du være klar til å sende inn søknaden. Hvis du står fast eller lurer på noe underveis, så ta kontakt med Byggesakskontoret. Du har også anledning til å bestille en forhåndskonferanse.

    1. Plangrunnlag: For at du skal få oversikt over hva som kan gjøres på din eiendom, er det viktig at du setter deg inn i plangrunnlaget (f. eks reguleringsplan), det vil si hvilke forutsetninger og begrensninger som er lagt på din eiendom. Denne informasjonen kan du hente ut ved hjelp av kommunens kartløsning.

    2. Kart: I søknaden må du legge ved et kartutsnitt med tiltaket inntegnet. Dette kan du hente ut selv ved hjelp av kommunens kartløsning eller ved å henvende deg til Byggesakskontoret. Husk å tegne på avstand til nabogrense(r), veier og andre bygninger. Kartutsnitt er ikke nødvendig for innvendige arbeider eller ved fasadeendringer som ikke endrer arealet på byggverket.

    3. Tegninger: Tegningene skal fortrinnsvis være i målestokk 1:100 og være fagmessig utført. Aktuelle tegninger er plan-, snitt- og fasadetegninger. Alle berørte fasader må vises. Ved tilbygg må denne tegnes sammen med eksisterende bygning. Husk at også eventuelle endringer i terrenget må vises på tegningene. I enkelte tilfeller kan det være lurt å sende med tegninger som viser eksisterende situasjon, slik at det blir enklere for saksbehandler å se hva som blir endret. Eksisterende fasadetegninger kan eventuelt erstattes eller suppleres med bilder.

    4. Dispensasjon: Hvis tiltaket forutsetter dispensasjoner fra plan- og bygningslovgivningen (f.eks. avstand til vei, grad av utnytting, byggegrense, gjeldende reguleringsbestemmelser o.l.) må søknad om dette vedlegges byggesøknaden som et eget skriv. Vi gjør oppmerksom på at hvis du må søke om dispensasjon er saksbehandlingsfristen 12 uker.

    5. Samtykke fra nabo: Hvis du ønsker å oppføre et nybygg eller tilbygg nærmere felles nabogrense enn 4 meter, må du enten ha skriftlig samtykke fra nabo eller søke om dispensasjon fra plan- og bygningsloven. Dette er i noen tilfeller ikke nødvendig for frittliggende bygning under 50 m².

    6. Nabovarsling: Du må varsle alle berørte naboer og gjenboere ved at de mottar nabovarsel. Naboliste/eierliste over aktuelle naboer kan du bestille via Infoland.

    7. Tilknytning til infrastruktur: Eventuell vannforsyning, bortleding av avløpsvann og atkomst må sikres og dokumenteres ved innsending av søknaden. Ny eller endret avkjørsel fra offentlig veg er søknadspliktig.

    8. Søknadsskjema: I skjemaet oppgir du relevante opplysninger og beskriver hva du skal gjøre. Legg gjerne ved et følgebrev hvis det blir liten plass i skjemaet. Skjemaer finner du under byggesaksblanketter. 

    Byggesaksblanketter

    Søknadsskjemaer og blanketter til byggesaken finner du her 

    Priser

    Gebyrregulativ for plan - og byggesaker

    Tidsfrister

    Tidsfristene avhenger av flere forhold, blant annet om det er kommet inn nabomerknader og om det må innhentes uttalelse fra andre myndigheter. Konsekvensene hvis Byggesakskontoret ikke overholder fristen varierer i de ulike sakene.

    Byggesakskontoret har mulighet til å forlenge fristen dersom saken er særlig komplisert, krever ekstra politisk avklaring, eller krever tillatelse eller samtykke fra andre myndigheter. Hvis dette skulle bli aktuelt i din sak skal du orienteres om lengre saksbehandlingstid før den opprinnelige fristen går ut.

    Beregning av tidsfrist

    Saksbehandlingstida begynner å løpe når søknaden er mottatt. Dersom søknaden har feil/ mangler vil du få foreløpig svar fra Byggesakskontoret. Tiden du bruker til å komplettere søknaden trekkes fra saksbehandlingstida. 

    Klagesaker

    For klagesaker starter saksbehandlingsfristen når klagen er mottatt kommunen. Hvis klagen er sendt kommunen etter klagefristens utløp kan kommunen likevel velge å ta klagen til behandling.

     

    Tidsfrister i saksbehandlingen

    Rammesøknad (totrinnssøknad): 12 uker

    Hvis Byggesakskontoret ikke overholder tidsfristen reduseres gebyret med 25 % pr. påbegynt uke.

     

    Igangsettingstillatelse (i tråd med gitt rammetillatelse): 3 uker

    Hvis Byggesakskontoret ikke overholder tidsfristen regnes tillatelsen som gitt, forutsatt at det ellers er i samsvar med lov og forskrifter.

     

    Ett-trinns søknad: 3 uker

    Byggesakskontoret skal behandle søknaden innen 3 uker. Fristen forlenges til 12 uker dersom:

    • Det er kommet inn nabomerknader. Dette gjelder ikke for byggesaker uten ansvarsretter.
    • Det kreves ytterligere tillatelse, samtykke eller uttalelse fra annen myndighet.

    Hvis Byggesakskontoret ikke overholder tidsfristen regnes tillatelsen som gitt, forutsatt at det ellers er i samsvar med lov og forskrifter.

     

    Søknad om tiltak uten ansvarsrett: 3 uker

    Dette gjelder også dersom det er kommet inn nabomerknader på tiltaket.

     

    Ett-trinns søknad: 12 uker

    Hvis Byggesakskontoret ikke overholder tidsfristen reduseres gebyret med 25 % pr. påbegynt uke.

     

    Endring av gitt tillatelse: 3 uker

    Byggesakskontoret skal behandle søknaden innen 3 uker. Fristen forlenges til 12 uker dersom:

    • Det er kommet inn nabomerknader til endringen. Dette gjelder ikke for byggesaker uten ansvarsretter.
    • Det kreves ytterligere tillatelse, samtykke eller uttalelse fra annen myndighet.

    Hvis Byggesakskontoret ikke overholder tidsfristen regnes tillatelsen som gitt, forutsatt at det ellers er i samsvar med lov og forskrifter.

     

    Ferdigattest: 3 uker

    Byggesakskontoret må ha mottatt nødvendig dokumentasjon.

    I byggesaker med ansvarlige foretak skal det alltid sendes inn oppdatert gjennomføringsplan. I slike saker kan det i tillegg være nødvendig å dokumentere for eksempel at rekkefølgebestemmelser er oppfylt, at eventuelle vilkår i tillatelsen er oppfylt, og at avfall er håndtert forskriftsmessig.

    I byggesaker hvor du selv står ansvarlig er det normalt tilstrekkelig med søknad om ferdigattest.

    Hvis Byggesakskontoret ikke overholder tidsfristen, kan bygget tas i bruk.

     

    Midlertidig brukstillatelse: 3 uker

    Byggesakskontoret må også her ha mottatt nødvendig dokumentasjon. Bygget kan ikke tas i bruk selv om Byggesakskontoret ikke overholder fristen.

     

    Forhåndskonferanse: 2 uker

    Tilstrekkelige opplysninger må være mottatt. Der eksisterende byggverk er ødelagt av brann, naturskade, ulykke eller lignende hendelse, skal forhåndskonferanse avholdes innen 5 dager.

     

    Klagesak: 8 uker

    Fristen er 6 uker dersom det er fattet vedtak om at arbeidet ikke kan igangsettes, jf. forvaltningsloven § 42, utsatt iverksetting.

     

    Dispensasjon fra plan: 12 uker

    Hvis Byggesakskontoret ikke overholder tidsfristen reduseres gebyret med 25 % pr. påbegynt uke.

     

    Bortfall av tillatelse

    Er et tiltak ikke satt i gang senest 3 år etter at tillatelse er gitt, faller tillatelsen bort. Det samme gjelder hvis arbeidet innstilles i mer enn 2 år. Disse fristene er absolutte. Søknad om igangsetting bør sendes inn senest ca 4 uker før rammetillatelsen utgår. Arbeidene må være fysisk igangsatt innen fristen.

    Ferdigattest og brukstillatelse

    Normalt er det ansvarlig søker som skal søke om ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I de sakene hvor det ikke er noen ansvarlig søker så er det tiltakshaver som skal sende inn søknaden.

    Ved tiltak med krav om ansvarlige foretak må følgende vedlegges søknaden:

    • Sluttrapport for avfall (kun aktuelt ved enkelte typer tiltak, jf. TEK17 § 9-6)
    • Gjennomføringsplan

    Hvis det er gjort mindre ikke-søknadspliktige endringer i forhold til tillatelsen, må følgende vedlegges søknaden:

    • Oppdatert situasjonsplan
    • Oppdaterte tegninger
    • Dokumentasjon om tiltakets plassering slik den er utført

    Søknad om ferdigattest 

    Søknad om ferdigattest med avfallsrapport (nybygg) 

    Søknad om ferdigattest med avfallsrapport (rehabilitering, riving)

    Lurer du på noe?

    Ta gjerne kontakt med byggesakskontoret hvis du lurer på noe. 

    For at du skal få størst mulig utbytte av ditt besøk, bør du avtale tidspunkt med byggesaksbehandler på forhånd. Det er en fordel om du tar med tegninger/skisser o.l.

    Filmer om båndtvang, gjerde og grinder

    BåndtvangNår gjelder båndtvangen? Hvorfor har vi båndtvang?

    Gjerde - Hva betyr gjerdeloven for deg? Hvorfor er det viktig å sette opp gjerde riktig? Lær mer i denne videoen.

    Grind - Hvorfor er det viktig å lukke grinda etter deg?

    Sist endret: 06.03.2023

    Fant du det du lette etter?

    Takk for din tilbakemelding

    Hva forsøkte du å finne?


    Helse og omsorg
    /helse-og-omsorg
    http://www.nrk.no/
    Hjemmesykepleie/hjemmehjelp
    http://www.nrk.no/
    Hjelpemidler
    http://www.nrk.no/
    Sykehjem
    Forvaltningskontoret
    /innhold/helse-og-omsorg/forvaltningskontoret/
    Forvaltningskontoret
    /innhold/helse-og-omsorg/koordinerende-enhet4/
    Koordinerende enhet
    /innhold/kultur-og-fritid/ledsagerbevis/
    Ledsagerbevis
    /innhold/helse-og-omsorg/parkeringstillatelse-for-forflytningshemmede/
    Parkeringstillatelse for forflytningshemmede
    /innhold/helse-og-omsorg/transporttjenester/
    Transporttjenester (TT-kort)
    /innhold/helse-og-omsorg/trygghetsalarm/
    Trygghetsalarm
    /innhold/helse-og-omsorg/velferdsteknologi/
    Velferdsteknologi
    Hjemmetjenester
    /innhold/helse-og-omsorg/avlastning/
    Avlastning
    /innhold/helse-og-omsorg/hjelpemidler-ergoterapeut/
    Hjelpemidler/ ergoterapeut
    /innhold/helse-og-omsorg/hjemmehjelp/
    Hjemmehjelp
    /innhold/helse-og-omsorg/hjemmesykepleie/
    Hjemmesykepleie
    /innhold/helse-og-omsorg/hverdagsrehabilitering/
    Hverdagsrehabilitering
    /innhold/helse-og-omsorg/kreftomsorg/
    Kreftomsorg
    /innhold/helse-og-omsorg/matlevering/
    Matlevering
    /innhold/helse-og-omsorg/avlastning/
    Pårørendestøtte
    /innhold/helse-og-omsorg/personlig-assistent/
    Personlig assistent
    /innhold/helse-og-omsorg/trygghetsalarm/
    Trygghetsalarm
    /innhold/helse-og-omsorg/velferdsteknologi/
    Velferdsteknologi
    Helse - og omsorgstjenester
    /innhold/helse-og-omsorg/fysioterapi/
    Fysioterapi
    /innhold/helse-og-omsorg/frisklivssentralen/
    Frisklivssentralen
    /innhold/helse-og-omsorg/helseplattformen/
    Helseplattformen
    /innhold/helse-og-omsorg/hjelpemidler-ergoterapeut/
    Hjelpemidler/ ergoterapeut
    /innhold/helse-og-omsorg/interkommunalt-brukerpanel/
    Interkommunalt brukerpanel psykiatri og rus
    /innhold/helse-og-omsorg/koordinerende-enhet4/
    Koordinerende enhet
    /innhold/helse-og-omsorg/lege/
    Lege
    /innhold/helse-og-omsorg/psykisk-helse/
    Psykisk helse
    /innhold/helse-og-omsorg/psykisk-helse/
    Rus
    /innhold/helse-og-omsorg/sykehjem/
    Sykehjem
    /innhold/helse-og-omsorg/tannlege/
    Tannlege
    Barn og familie
    /innhold/helse-og-omsorg/barnevernstjenesten/
    Barnevernstjenesten
    https://www.bufdir.no/Familie/Kontor/Trondheim/
    _blank
    Familievernkontor
    /innhold/helse-og-omsorg/fysioterapi/
    Fysioterapi
    /innhold/helse-og-omsorg/helsestasjon/
    Helsestasjon
    /innhold/helse-og-omsorg/skolehelsetjenesten/
    Skolehelsetjenesten
    /innhold/helse-og-omsorg/helsestasjon/#heading-h2-5
    Svangerskap og fødsel
    Botilbud
    /innhold/helse-og-omsorg/bostotte/
    Bostøtte
    /innhold/helse-og-omsorg/flyktningetjenesten/
    Flyktningetjenesten
    /innhold/helse-og-omsorg/kommunal-utleiebolig/
    Kommunal utleiebolig
    /innhold/helse-og-omsorg/omsorgsbolig-trygdebolig/
    Omsorgsbolig/ Trygdebolig
    Arbeids - og aktivitetstilbud
    /innhold/helse-og-omsorg/aktivitetskontakt/
    Aktivitetskontakt
    /innhold/helse-og-omsorg/arbeidssenter/
    Arbeidssenter
    /innhold/helse-og-omsorg/dagsenter/
    Dagsenter
    /nyheter/dagtilbud-for-personer-med-demens/
    Dagtilbud for personer med demens
    Andre tjenester
    /innhold/helse-og-omsorg/hukommelsesteam/
    Hukommelsesteam
    /innhold/helse-og-omsorg/miljorettet-helsevern/
    Miljørettet helsevern
    https://helsenorge.no/pasient-og-brukerombudet/trondelag
    _blank
    Pasient - og brukerombud
    /innhold/helse-og-omsorg/reisevaksiner/
    Reisevaksiner
    /innhold/helse-og-omsorg/sterk-og-stodig/
    Sterk og stødig
    https://www.fylkesmannen.no/nb/Vergemal/
    Verge
    NAV
    https://www.nav.no/
    _blank
    NAV
    Teknisk og eiendom
    /teknisk-og-eiendom
    /innhold/teknisk-og-eiendom/byggesak/Byggesaksregler/
    Skal du bygge?
    Skal du bygge?
    Eiendom
    /innhold/teknisk-og-eiendom/boligtomter/
    Boligtomter
    /innhold/helse-og-omsorg/bostotte/
    Bostøtte
    /innhold/teknisk-og-eiendom/eiendomsskatt2/
    Eiendomsskatt
    /innhold/teknisk-og-eiendom/hytte-i-rennebu/
    Hytte i Rennebu
    https://infoland.ambita.com/#/
    _blank
    Infoland
    /innhold/politikk-og-administrasjon/okonomi/betalingssatser-og-fakturering/
    Kommunale avgifter
    /innhold/teknisk-og-eiendom/startlan/
    Startlån
    Planer og kart
    /innhold/teknisk-og-eiendom/kart-pa-nett/
    Kart på nett
    /innhold/teknisk-og-eiendom/reguleringsplaner/
    Reguleringsplaner
    /innhold/politikk-og-administrasjon/kunngjoringer-horinger/
    _blank
    Kunngjøringer og høringer
    /globalassets/bygg-plan-og-utslipp/tilsynsstrategi-og-ulovlighetsoppfolging-2023-2025.pdf
    Tilsynsstrategi og ulovlighetsoppfølging 2023-2025
    Avfall
    /innhold/teknisk-og-eiendom/avfall/
    Søppel
    https://www.remidt.no/#!/main
    _blank
    Åpningstider miljøstasjon
    https://www.remidt.no/
    Tømmekalender
    https://www.hamos.no/returpunkter/
    _blank
    Returpunkter hytteavfall
    /innhold/teknisk-og-eiendom/bygge-soppelskur/
    Bygge søppelskur?
    /innhold/landbruk-nering/fremmede-arter/
    Fremmede arter
    Deling og oppmåling
    /innhold/teknisk-og-eiendom/deling-av-eiendom-skille-ut-tomt/
    Deling av eiendom (skille ut tomt)
    /innhold/teknisk-og-eiendom/oppmaling/
    Oppmåling
    Skal du bygge?
    /innhold/teknisk-og-eiendom/byggesak/skal-du-bygge/
    Skal du bygge, rive eller endre?
    /innhold/teknisk-og-eiendom/bygge-soppelskur/
    Bygge søppelskur?
    /innhold/teknisk-og-eiendom/dispensasjoner/
    Dispensasjon
    /innhold/teknisk-og-eiendom/reguleringsplaner/
    Reguleringsplaner
    /innhold/teknisk-og-eiendom/nabovarsel/
    Nabovarsel
    /innhold/teknisk-og-eiendom/utslipp/
    Utslipp
    /innhold/teknisk-og-eiendom/byggesak/gjerde-fritidseiendom/
    Gjerde fritidseiendom
    /innhold/teknisk-og-eiendom/skjema/
    Skjema
    /innhold/teknisk-og-eiendom/boligtomter/
    Boligtomter
    /globalassets/bygg-plan-og-utslipp/tilsynsstrategi-og-ulovlighetsoppfolging-2023-2025.pdf
    Tilsynsstrategi og ulovlighetsoppfølging
    Vann og avløp
    /innhold/teknisk-og-eiendom/vann-og-avlop/
    Vann og avløp
    /innhold/teknisk-og-eiendom/kommunalteknisk-va-norm/
    Kommunalteknisk VA-norm
    /innhold/teknisk-og-eiendom/private-anlegg/
    Privat vannforsyning
    /innhold/teknisk-og-eiendom/utslipp/
    Utslipp
    /innhold/teknisk-og-eiendom/sms-varsling-fra-kommunen/
    Varsling til innbyggere
    Vei
    /innhold/teknisk-og-eiendom/bompenger-private-veier/
    Bompenger private veier
    /innhold/teknisk-og-eiendom/e6/
    E6 Ulsberg - Vindåsliene
    /innhold/teknisk-og-eiendom/fylkesveg-700-berkak-sentrum/
    Fylkesveg 700/ Berkåk sentrum
    /innhold/teknisk-og-eiendom/gravemelding/
    Gravemelding
    /innhold/teknisk-og-eiendom/vei/
    Kommunale veier
    /innhold/teknisk-og-eiendom/lagring-av-tommer-langs-kommunale-veier/
    Lagring av tømmer langs kommunale veier
    /innhold/politikk-og-administrasjon/planer/#heading-h2-6
    _blank
    Trafikksikkerhetsplan
    /innhold/teknisk-og-eiendom/trafikksikker-kommune/
    Trafikksikker kommune
    Brann og feiing
    /innhold/teknisk-og-eiendom/brann-og-feiing/
    Brann og feiing
    Barnehage og skole
    /barnehage-og-skole
    Skole og SFO
    /innhold/barnehage-og-skole/rennebu-barne--og-ungdomsskole/
    Rennebu barne- og ungdomsskole
    /innhold/barnehage-og-skole/sfo/
    SFO
    /innhold/barnehage-og-skole/skolerute/
    Skolerute
    /innhold/barnehage-og-skole/skoleskyss/
    Skoleskyss
    /innhold/barnehage-og-skole/skolemiljo/
    Skolemiljø
    /innhold/barnehage-og-skole/skoleplass-og-skolebytte/
    Skoleplass og skolebytte
    /innhold/helse-og-omsorg/skolehelsetjenesten/
    Skolehelsetjenesten
    https://skole.visma.com/rennebu
    _blank
    Visma Flyt Skole
    https://my.showbie.com/signin
    _blank
    Showbie
    https://foresatt.azurewebsites.net/?onBehalfOf=ZokratesRennebu
    _blank
    Zokrates
    http://www.rennebuenspire.no/
    _blank
    Voll skole as
    Barnehager
    /innhold/barnehage-og-skole/barnehager-i-rennebu/
    Barnehager i Rennebu
    /innhold/barnehage-og-skole/betaling/
    Betaling
    /innhold/barnehage-og-skole/sok-barnehageplass/
    Søk barnehageplass
    /globalassets/barnehage/2023-2024-tidsplan-for-barnehagene-i-rennebu.pdf
    Tidsplan for barnehagene i Rennebu
    /globalassets/barnehage/voll/2023-2024--arsplan-med-progresjonsplan-voll-barnehage.pdf
    Årsplan Voll barnehage
    /globalassets/barnehage/vonheim/arsplan-2023-2024-vonheim-barnehage-med-progresjonsplan.pdf
    Årsplan Vonheim barnehage
    /innhold/barnehage-og-skole/vedtekter-barnehage/
    Vedtekter barnehage
    /innhold/barnehage-og-skole/barnehagemiljo/
    Barnehagemiljø
    https://www.fhi.no/sv/barnehage/nar-ma-barnet-vare-hjemme-fra-barne/
    _blank
    Når må barnet være hjemme?
    /innhold/barnehage-og-skole/barnehagefakta.no/
    Barnehagefakta.no
    Voksenopplæring
    /innhold/barnehage-og-skole/grunnskole-for-voksne/
    Grunnskole for voksne
    /innhold/barnehage-og-skole/introduksjonsprogrammet/
    Introduksjonsprogrammet
    /innhold/barnehage-og-skole/norsk-med-samfunnskunnskap/
    Norskkurs for minoritetsspråklige voksne
    /innhold/helse-og-omsorg/flyktningetjenesten/
    Flyktningetjenesten
    Annet
    /innhold/barnehage-og-skole/kulturskolen-i-rennebu/
    Kulturskolen
    /innhold/barnehage-og-skole/pp-tjenesten-i-rennebu/
    PP-tjenesten
    https://www.trondelagfylke.no/vare-tjenester/folkehelse-idrett-frivillighet/ungdom/mobbeombudet/
    _blank
    Mobbeombud
    /Recycle-Bin/sja-me/
    Sjå me-sammen for barn og unge i Rennebu
    /globalassets/skole/vedtatt-eier-melder-deg-forteller-2023.pdf
    Vedtatt Eier melder, deg forteller 2023
    /globalassets/skole/vedtatt-plan-for-kompetanse--og-kvalitetsutvikling-i-barnehagene-skolen-kulturskolen-og-pp-tjenesten-i-rennebu-2023-2026.pdf
    Vedtatt Plan for kompetanse- og kvalitetsutvikling i barnehagene, skolen, kulturskolen og PP-tjenesten i Rennebu 2023-2026
    Kultur og fritid
    /kultur-og-fritid
    ~/link/c0496dfbae2c43758f726c695b313620.aspx
    Kulturskolen
    Fritid
    /innhold/helse-og-omsorg/rennebu-i-sommer/
    Rennebu i sommer
    /innhold/kultur-og-fritid/rennebuhallen/
    Rennebuhallen
    /innhold/kultur-og-fritid/jegerprove/
    Jegerprøve
    /innhold/kultur-og-fritid/balforbud/
    Bålforbud
    /innhold/kultur-og-fritid/bandtvang/
    Båndtvang
    /globalassets/landbruk/reinvettregler.png
    Reinvettregler
    https://www.tt.no/barnas-naturverden/
    _blank
    Barnas naturverden
    /innhold/kultur-og-fritid/hjem-for-en-50-lapp/
    Hjem for en 50-lapp
    /innhold/kultur-og-fritid/fritidsklubben/
    Fritidsklubben
    /innhold/kultur-og-fritid/motorklubben/
    Motorklubben
    https://rennebu.com/
    _blank
    Opplev Rennebu
    /innhold/kultur-og-fritid/motorferdsel/
    Motorferdsel
    /innhold/kultur-og-fritid/reise-kollektivt/
    Reise kollektivt
    https://rennebu.com/lag-foreninger
    _blank
    Lag og foreninger
    Kultur
    /innhold/kultur-og-fritid/bibliotek/
    Bibliotek
    /innhold/barnehage-og-skole/kulturskolen-i-rennebu/
    Kulturskolen
    /innhold/kultur-og-fritid/fritidsklubben/
    Fritidsklubben
    /innhold/kultur-og-fritid/ungdommens-kulturmonstring/
    Ung kultur møtes(UKM)
    /innhold/kultur-og-fritid/kino/
    Kino i Kultursalen
    http://www.rennebumartnan.no/
    _blank
    Rennebumartnan
    /innhold/kultur-og-fritid/pilgrimsleden/
    Pilgrimsleden
    /innhold/kultur-og-fritid/kulturpris/
    Kulturpris
    https://www.youtube.com/watch?v=z09OlX1wMwk
    _blank
    Rennebufilmen
    /innhold/kultur-og-fritid/kulturlandskap/
    Kulturlandskap
    /innhold/kultur-og-fritid/kulturminner/
    Kulturminner
    Opplevelser
    /innhold/helse-og-omsorg/rennebu-i-sommer/
    Rennebu i sommer
    /innhold/kultur-og-fritid/aktivitetsparken/
    Aktivitetsparken
    https://www.tt.no/barnas-naturverden/
    Barnas naturverden
    /innhold/kultur-og-fritid/jakt-og-fiske/
    Jakt og fiske
    /innhold/kultur-og-fritid/skiloyper/
    Skiløyper
    https://www.visbrosjyre.no/RennebuKommune/WebView/
    Velkommen til Rennebu
    Tilskudd og støtteordninger
    /innhold/kultur-og-fritid/ledsagerbevis/
    Ledsagerbevis
    /innhold/kultur-og-fritid/spillemidler/
    Spillemidler
    /innhold/kultur-og-fritid/kulturmidler/
    Kulturmidler
    /innhold/kultur-og-fritid/stipend-for-unge-utovere/
    Stipend for unge utøvere
    Landbruk og næring
    /landbruk-og-naring
    Landbruk
    /innhold/landbruk-nering/landbrukseiendom-og-konsesjon/
    Landbrukseiendom og konsesjon
    /innhold/landbruk-nering/tilskudd-og-erstatning/
    Tilskudd og erstatning
    /innhold/landbruk-nering/jordbruk/
    Jordbruk
    /innhold/landbruk-nering/skogbruk/
    Skogbruk
    /innhold/landbruk-nering/reindrift/
    Reindrift
    /innhold/landbruk-nering/beite-og-gjerding/
    Beite og gjerding
    /innhold/landbruk-nering/prosjekt-beitebur/
    Prosjekt beitebur
    /innhold/landbruk-nering/husdyr/
    Husdyr
    Utmark og vilt
    /innhold/landbruk-nering/viltpakjorsler/
    Viltpåkjørsler
    /innhold/landbruk-nering/rovviltforvaltning/
    Rovviltforvaltning
    /innhold/kultur-og-fritid/jegerprove/
    Jegerprøve
    /innhold/kultur-og-fritid/bandtvang/
    Båndtvang
    /globalassets/landbruk/reinvettregler.png
    Reinvettregler
    /innhold/kultur-og-fritid/jakt-og-fiske/
    Jakt og fiske
    /innhold/kultur-og-fritid/motorferdsel/
    Motorferdsel
    /innhold/landbruk-nering/vegetasjonskart-og-naturtyper/
    Vegetasjon og kulturlandskap
    /innhold/landbruk-nering/fremmede-arter/
    Fremmede arter
    Kart
    /innhold/landbruk-nering/gardskart/
    Gårdskart
    /innhold/landbruk-nering/vegetasjonskart-og-naturtyper/
    Vegetasjonskart
    /innhold/teknisk-og-eiendom/kart-pa-nett/
    Kart på nett
    Bonde
    /innhold/landbruk-nering/ny-bonde/
    Ny bonde
    /innhold/landbruk-nering/bonden-i-stress-og-ensomhet-krise/
    Bonden i stress og ensomhet
    /innhold/landbruk-nering/stolt-fjellbonde/
    Stolt fjellbonde
    /nyheter/fjellandbrukskonferansen-2022/
    Fjellandbrukskonferansen
    Planer
    /innhold/landbruk-nering/landbruksplan-og-beiteplan/
    Landbruksplan
    /innhold/landbruk-nering/beiteplan/
    Beiteplan
    Verneområder
    /innhold/landbruk-nering/verneomrader/
    Trollheimen landskapsverneområde
    /innhold/landbruk-nering/forollhogna-nasjonalpark/
    Forollhogna Nasjonalpark
    /innhold/landbruk-nering/naturreservat/
    Naturreservat
    Bygdeutviklingsmidler
    /innhold/landbruk-nering/investerings--og-bedriftsutviklingsmidlene/
    Investerings- og bedriftsutviklingsmidlene
    Næringsliv
    /innhold/landbruk-nering/naring-i-rennebu/
    Næring i Rennebu
    /innhold/landbruk-nering/naringshagen/
    Næringshagen
    /innhold/landbruk-nering/starte-bedrift/
    Starte bedrift?
    /innhold/landbruk-nering/tilskudd-sommerjobb-for-ungdom/
    Tilskudd sommerjobb for ungdom
    Politikk og administrasjon
    /politikk-og-administrasjon
    Politikk
    /innhold/politikk-og-administrasjon/Politikere/
    Politikere
    /innhold/politikk-og-administrasjon/rad-og-utvalg/
    Råd og utvalg
    /innhold/politikk-og-administrasjon/politiske-moter/
    Politiske møter
    https://delegering.kf.no/delegering/publikum/5022
    _blank
    Delegeringsreglement
    Beredskap
    /innhold/politikk-og-administrasjon/nar-krisen-inntreffer/
    Når krisen inntreffer
    https://www.sikkerhverdag.no/egenberedskap
    _blank
    Råd om egenberedskap
    /innhold/politikk-og-administrasjon/politikontakt/
    Politikontakt
    https://www.statsforvalteren.no/Trondelag/Samfunnssikkerhet-og-beredskap/
    _blank
    Statsforvalteren i Trøndelag
    /innhold/politikk-og-administrasjon/atomulykker-og-jodtabletter/
    Atomulykker og jodtabletter
    Enheter
    /innhold/politikk-og-administrasjon/administrasjon/
    Telefonliste ansatte
    /innhold/politikk-og-administrasjon/organisasjonskart/
    Organisasjonskart
    Økonomi
    /innhold/politikk-og-administrasjon/okonomi/priser-og-gebyrer/
    Priser og gebyrer
    /innhold/politikk-og-administrasjon/okonomi/betalingssatser-og-fakturering/
    Informasjon om fakturering
    /innhold/politikk-og-administrasjon/okonomi/skatteoppkreveren/
    Skatteoppkreveren
    http://revisjonmidtnorge.no/
    Revisor
    Selvbetjening
    /innhold/ledig-stilling/
    Ledig stilling
    /innhold/politikk-og-administrasjon/innlogging-for-ansatte/
    Innlogging for ansatte
    https://prod01.elementscloud.no/publikum/940083672
    Postlister
    /innhold/politikk-og-administrasjon/edialog/
    eDialog
    /innhold/politikk-og-administrasjon/innsyn-i-dokumenter-i-rennebu-kommune/
    Innsyn i dokumenter i Rennebu kommune
    Planer og retningslinjer
    /innhold/politikk-og-administrasjon/kunngjoringer-horinger/
    Kunngjøringer-høringer
    /innhold/politikk-og-administrasjon/planer/
    Planer
    /innhold/politikk-og-administrasjon/etisk-verdigrunnlag/
    Etisk verdigrunnlag
    /innhold/politikk-og-administrasjon/retningslinjer-for-sosiale-medier/
    Retningslinjer for sosiale medier
    /innhold/politikk-og-administrasjon/personvernerklaring/
    Personvernerklæring
    Borgerlig vigsel
    /innhold/politikk-og-administrasjon/gifte-deg/
    Gifte deg?
    Bevillinger
    /innhold/politikk-og-administrasjon/bevillinger/
    Salgsbevilling
    /innhold/politikk-og-administrasjon/serveringsbevilling/
    Serveringsbevilling
    /innhold/politikk-og-administrasjon/skjenkebevilling/
    Skjenkebevilling
    /innhold/politikk-og-administrasjon/ambulerende-bevilling/
    Ambulerende bevilling
    /innhold/politikk-og-administrasjon/skjenkebevilling-for-en-enkeltanledning/
    Skjenkebevilling for en enkeltanledning
    /innhold/politikk-og-administrasjon/etablerer--og-kunnskapsprove/
    Etablerer- og kunnskapsprøve

    Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å optimalisere nettstedet. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer om bruk av informasjonskapsler.