Ved behov for legevakt, ring legevaktsentralen 116117.
Ved behov for akutt helsehjelp og det kan stå om liv og helse – ring 113.
Det vil ikke være mulighet for drop-in for blodprøver i perioden 27. september til 2. oktober på grunn av innføringen.
Legekontoret vil være i vanlig drift igjen fra 3.oktober.
- Rennebu legekontor har over tid vært preget av stabilitet. Driften ved legekontoret har i vår og sommer imidlertid vært preget av flere sykemeldinger, bemanningsvansker og utfordringer med journalsystemet der leveransen ikke er i samsvar med det vi har som krav. Vi har forståelse for at situasjonen har skapt frustrasjon blant innbyggere som har vært i kontakt med legekontoret – men vi ser nå at ting begynner å falle mer på plass igjen.
- Resten av tjenesteområdene innen helse og omsorg har som kjent gått over på Helseplattformen, men fastlegemodulen er ikke klar og vi ønsker derfor å bytte system i mellomtiden for å sikre gode tekniske integrasjoner/løsninger som gir bedre arbeidsflyt, bidrar til bedre tjenester til innbyggerne og har fokus på pasientsikkerhet. Av den grunn skynder vi oss ikke inn i Helseplattformen på et for tidlig stadium, selv om også legekontoret blir en del av denne løsningen etter hvert.
- Legekontoret går nå derfor over til WebMed, og i forbindelse med konverteringen til nytt system må legekontoret holde stengt for ordinær timer på innføringsdagen 2.oktober. Daglegevakt opprettholdes likevel gjennom at vikarlege vil være til stede på legekontoret. Det presiseres at hvis du har behov for øyeblikkelig hjelp at du tar kontakt via legevaktsentralen på 116117.
- Legekontoret vil være i vanlig drift igjen fra 3.oktober, men vi ber om forståelse for at arbeidsprosesser kan ta litt lengre tid i oppstarten til man blir mer kjent med programmet.
- Gjennom det nye journalsystemet vil innbyggerne få mulighet til kommunikasjon med legekontoret via Helsenorge– som er en plattform mange allerede er kjent med.
- Via Helsenorge kan man få ordnet reseptbestilling, få timevarsling og man kan motta kommunikasjon fra lege. Legekontoret ønsker at så mange som mulig benytter seg av muligheten for reseptbestilling via Helsenorge. På den måten slipper man å vente i telefonkø. Man bør planlegge ut fra at det kan ta inntil 2-4 virkedager før resepten er aktivert.
- Hans Erik Røsten har som kjent sagt opp sin stilling i Rennebu (ansatt siden 2009), og i tillegg er det besluttet opprettelse av en ny fastlegehjemmel til med listekapasitet på 500 pasienter. Det vil si at legekontoret øker fra 3 til 4 fastlegehjemler (i tillegg til at vi også har LIS1/turnuslege). Ragnhild M. Bakke har fått tilbud om og takket ja til den nye fastlegehjemmelen og vil i tillegg ta over funksjonen som tilsynslege på sykehjemmet etter Hans Erik Røsten. Hun har vært både LIS1 og vikar på legekontoret, og vil derfor være et kjent ansikt for flere av innbyggerne allerede.
- Samtidig med opprettelsen av ny fastlegehjemmel vil listestørrelsene på eksisterende hjemler justeres noe av hensyn til arbeidsbelastningen for legene. 300 pasienter fra allerede eksisterende lister vil derfor bli automatisk flyttet over til den nye lista. Dette er et maskingenerert tilfeldig uttrekk, hvor hverken lege eller andre kan velge hvem som skal flyttes og hvem som skal bli på listen. Familie som er registrert bosatt i samme husstand holdes samlet ved en slik listereduksjon. De som blir berørt av dette vil motta brev. Totalt sett vil listekapasiteten i Rennebu øke med 200 (fra 2350 til 2550), og vi håper at dette etter hvert vil åpne opp for at de som ønsker det får større mulighet for å bytte fastlege. Det jobbes parallelt med ansettelse i hjemmelen etter Røsten.
- På medarbeidersiden har Annette Unsgård nettopp startet ved legekontoret, og vil sammen med Ane Skjevdal og Ragnhild K. Larshus utgjøre det faste teamet som innbyggerne møter på forkontoret.
- Vi har mål om at de nye endringene vil gjenskape stabil drift på legekontoret, gi bedre arbeidsflyt for de ansatte, og gi innbyggerne en mer reell innflytelse på valg av fastlege.
I bunn og grunn at endringene sikrer gode legetjenester til innbyggerne.